Tarta cu fructe

de Dya Daniela Andrei in Torturi, 25 Mar 2011 | 7121 vizualizari

 

Desi nu arata extroardinar (ca nu am mai avut niciun chef sa o ornez frumos, dupa ce o zi intreaga am stat in bucatarie) va asigur ca este deosebit de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Fructe: caise din comopt, portocale, banane, kiwi (sau orice altceva aveti la indemana) Dulceata de afine :)  
  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 150 ml lapte dulce,
  • zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie
  • Penrtu crema de vanilie avem nevoie de::
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml lapte dulce,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie,
  • esente: 1 plic zahar vanilat si o sticluta cu esenta de vanilie,
  • 1 plic de gelatina
  • La final, pentru ca fructele sa nu se usuce, am adaugat un plic de jelly tort dizolvat in suc natural de portocale.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Modul de pregatire a blatului:

Incepem prin separarea oualor:  mixam albusurile impreuna cu  zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare, in timp ce galbenusurile le amestecam cu uleiul, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt,  omogenizand compozitia. Se pune la cuptor (incins in prealabil)  intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute. Cand blatul este copt se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed pentru 10 minute.

(hartia de copt se scoate doar dupa ce blatul s-a racit complet)

Modul de pregatire a Cremei:

Mixam frisca impreuna cu esentele si cu un pliculet de intaritor (de preferat) si o pastram la rece. Pregatim apoi gelatina pe care o vom pune la hidratat intr-o cescuta cu apa rece (veti gasi instructiunile pe plic).

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam galbenusurile amestecate cu 2-3 linguri de lapte cald, cu praful de budinca si cu zaharul. Lasm sa fiarba impreuna pana cand se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se arde. Cand budinca s-a racit, cat de cat, adaugam gelatina, omogenizam compozitia si o pastram la rece pentru aproximativ o ora. Cand budinca s-a racit complet o amestecam cu frisca, omogenizand intreaga compozitie.

Insiropam blatul cu suc de portocale sau compot de caise, intindem crema peste blat, uniformizam, adaugam fructele si la final siropul jelly (pe plic sunt scrise instructiunile de folosire).

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

DIANA B 1

26.03.2011, 13:44

Modesto ! Da' oare cum mai voiai s-o ornezi ??? cu strasuri si perle , poate

Dya Daniela Andrei 1

27.03.2011, 22:34

Mi se pare ca nu am asezat fructele in ordine, Onesta!

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))